Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.

O nama

Centifolia® je iznikla iz temeljnog poznavanja biljnog sveta

Centifolia® je francuski brend sertifikovane organske kozmetike osnovan 1983. godine. Razvili smo koncept Botaničke kozmetike proistekao iz saznanja dobijenih naučnim posmatranjem biljnog sveta. Uspostavljanjem jasne veze između biljnog sveta i ljudskog tela, definisali smo nov pristup kreiranju proizvoda za negu tela i kože.

Naučni pristup se bazira na zapažanjima o biljnom svetu u kojem su razvijene izuzetno efikasne metode za rast, disanje, život i reprodukciju tokom milenijuma evolucije.

U živom svetu, biljke se odlikuju svojom inteligencijom.

Za razliku od životinjskog carstva u kojem je potreban drugi organizam da bi se opstalo, biljni svet može da stvori sebi komponente neophodne za život. Na primer, koloidni gel u Aloe veri pomaže biljci da zadrži vlagu u ekstremnim klimatskim uslovima sa fizičkom i hemijskom efikasnošću koja je jedinstvena u svetu prirode.

Cilj Botaničke kozmetike kao discipline je da proučava strategije života biljnog sveta i pronalazi način da ih iskoristi u održavanju ravnoteže i lepote kože.

priroda

Botanička kozmetika daje koži vitalnost biljaka

Stručnost Centifolia® istraživačkog centra usmerena je na aktivne sastojke koji stvaraju život u biljkama i proučava kako da ih prenese u proizvode koji zadovoljavaju potrebe kože.

Polifenoli su primer ovog uspešnog prenosa. Oni su neophodni u biljnom svetu iz dva razloga:

  • da zaštite biljke od UV zraka i
  • da privuku ptice i insekte koji im omogućavaju da se razmnožavaju.

Polifenoli su antioksidansi koji se nalaze u visokoj koncentraciji u šarenom voću i cveću. Oni se efikasno prenose kako bi pružili koži svakodnevnom zaštitom od sunčevih zraka i zagađenja.

Priroda je razvijala ove aktivne sastojke tokom miliona godina evolucije biljaka. Istraživački centar Centifolia® uz naučni pristup pronalazi način da ovo dostinuće majke prirode uvrsti u proizvode za zdravlje i lepotu. Time se omogućava da se kvalitet kože unapređuje na ćelijskom nivou, da se zaštiti od isušivanja i učini čvrstom, hidriranom, toniranom i blistavom.

Brend Centifolia® je izgrađen na doslednim, odgovornim i humanističkim osnovama.

Pratimo stroge propise koji štite prirodne resurse, brinemo o dobrobiti životinja i promovišemo društveni i lični balans za žene i muškarce koji svakodnevno rade na ostvarivanju naše misije.

“Priroda, a posebno biljke, nudi tako izuzetna, raznovrsna, korisna, dragocena i delotvorna bogatstva.

Upravo zbog toga postoji Centifolia: da identifikuje bogatstvo prirode i učini ga dostupnim vama kroz jedinstvene formule.”