Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.

Opšti uslovi korišćenja i kupovine

Podrška kupcima

Opšti uslovi korišćenja i kupovine

Pun naziv firme: NATURALSDR D.O.O.
Adresa: Kolarska 14 | Mesto: ­ Smederevo
Šifra delatnosti: 4791 | Opis delatnosti: Trgovina na malo posredstvom pošte ili preko interneta
Matični broj: 21768316 | PIB: 112920089
Web: www.centifolia.rs | Telefon: 066/80-32-332Email: info@centifolia.rs

Posetom ili kupovinom na Internet prodavnici CENTIFOLIA.RS prihvatate Uslove korišćenja i kupovine koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se pravilima koja primenjujemo. NATURALSDR D.O.O.  zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Ovim uslovima korišćenja uređuju se opšti uslovi poslovanja odnosno Vaš pristup i korišćenje web sajta centifolia.rs (u daljem tekstu „sajt“) podleže sledećim uslovima korišćenja kao i svim važećim zakonima. Ako se sa njima ne slažete ili ih ne prihvatate u potpunosti, molimo Vas da napustite sajt.

Uslovi korišćenja internet prodavnice CENTIFOLIA.RS

Ugovorni odnos

Registracijom za korišćenje sajta, odnosno popunjavanjem formulara, radi kupoprodaje, kao i pristupom sajtu u informativne i edukativne svrhe (gde je primenjivo), pristajete na ove Uslove korišćenja i na taj način sa pružaocem usluge informacionog društva zaključujete ugovor po pristupu. Cena i opis proizvoda, kao i ostali elementi ugovora o kupoprodaji, dati su u nastavku ovih uslova korišćenja kao i na samom sajtu. Način zaključenja ugovora o kupoprodaji na daljini dat je u nastavku teksta.

Sadržaj sajta

Internet prodavnica, odnosno sajt kao i njegov celokupan sadržaj vlasništvo su kompanije Naturalsdr d.o.o. Smederevo (u daljem tekstu „Firma“), pri čemu su sva prava zadržana, osim u slučaju da je naznačeno drugačije. Sajt je namenjen predstavljanju i prodaji proizvoda korisnicima. Korisnik je osoba, odnosno kupac na sajtu. Kada posetite sajt i prilikom svake vaše kupovine važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove korišćenja koje ćemo vam detaljnije predstaviti u daljem tekstu. Molimo vas da ih pažljivo pročitate. Vaša upotreba sadržaja koja nije u skladu sa uslovima korišćenja bez pismene saglasnosti vlasnika sadržaja strogo je zabranjena. Upotreba sajta centifolia.rs dozvoljava korišćenje sajta na sledeći način:

 • Sajt u pojedinim delovima poziva korisnike da prilikom naručivanja proizvoda putem istog dostave svoje lične podatke („dostavljeni sadržaj“).
 • Sajt može sadržati razne akcije u kojima Naturalsdr d.o.o. poziva korisnike da prilikom naručivanja proizvoda putem istog dostave svoje lične podatke („dostavljeni sadržaj“). Svaki dostavljeni sadržaj mora biti u skladu sa važećim pravilima akcije.
 • Prilikom korišćenja sajta ponašajte se u skladu sa važećim zakonima i propisima. Sadržaj sajta se ne sme distribuirati, modifikovati, prikazivati-reprodukovati, prodavati, kopirati ili na bilo koji drugi način upotrebljavati i činiti dostupnim trećim licima bez pismene saglasnosti kompanije Naturalsdr d.o.o.
 • Zabranjeno je putem sajta slati/dostavljati materijal kojim se vrši kleveta, povređuju prava, koji je uvredljiv, lažan, preteći, vulgaran, pornografski, prost, ili na bilo koji način podstiče na krivično delo, protivzakonito delovanje ili ono koje poziva na građansku odgovornost. Firma zadržava pravo da ovakav materijal ukloni sa sajta bez prethodnog upozorenja korisnika.
 • Zabranjeno je svako lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka u vezi sa sajtom ili osobama vezanim za isti.
 • Zabranjeno je korišćenje sajta u propagandne svrhe.
 • Zabranjeno je svako korišćenja sajta radi prodaje proizvoda ili preporučivanja usluga korisnika ili trećih lica.
 • Zabranjeno je postavljanje ili transmisija virusa i svih kompjuterskih kodova, datoteka i programa koji na bilo koji način mogu oštetiti ili preuzeti kontrolu nad sajtom ili pratećom opremom.

Dostavljeni sadržaj

Zabranjeno je postavljanje ili transmisija virusa i svih kompjuterskih kodova, datoteka i programa koji na bilo koji način mogu oštetiti ili preuzeti kontrolu nad sajtom ili pratećom opremom. Za sve lične podatke, informacije odnosno sadržaje koje dostavite saglasni ste da:

 • Naturalsdr d.o.o. ima pravo da (ali ne i obavezu) proceni sadržaj pre nego što ga postavi na sajt ili iskoristi interno u svom poslovanju.

Može učiniti sve ili nešto od navedenog:

 • da nadgleda dostavljene sadržaje;
 • da dozvoli, izmeni ili odbije da ih postavi;
 • da nadgleda, filtrira i briše dostavljene poruke (blokira ili izmeni štetne ili neprikladne sadržaje);
 • učini dostupnim dostavljeni sadržaj trećem licu radi održavanja sajta, zaštite Firme ili usklađivanja sa pravnim normama;

Firma Naturalsdr d.o.o. kao i kompanije sa kojima je povezana nemaju kontrolu nad niti će biti odgovorne za eventualnu štetu ili zloupotrebu nastalu od strane trećeg lica. Ukoliko odlučite da bilo koje podatke objavite postavljanjem na naš sajt, to činite isključivo uz ličnu saglasnost i na sopstvenu odgovornost.

Privatnost

U ime Naturalsdr d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi Vaši lični podaci (ime, prezime, adresa, br. telefona, e-mail adresa) Naturalsdr d.o.o. će upotrebiti u skladu sa propisanim merama za zaštitu ličnih podataka. Za sve ostale sadržaje koje objavite preko sajta u vidu predloga, komentara i sl. smatraće se da nisu poverljivi i neće podleći zaštiti. Vaša je odgovornost za tačnost objavljenih podataka, a ukoliko su informacije koje pružate netačne, neprecizne ili nepotpune, prihvatate da Vas udaljimo sa sajta.

Linkovi sajtova trećih lica

Sajt može sadržati linkove ka drugim sajtovima. Oni su postavljeni kao pogodnost korisnika, i Naturalsdr d.o.o. ne kontroliše, niti je odgovoran za njihov izložen sadržaj i politiku zaštite privatnosti, te se odriče bilo kakve odgovornosti ukoliko takvi sajtovi:

 • Imaju neprecizan, netačan ili neprikladan sadržaj;
 • Nisu bezbedni, sadrže viruse ili druge štetne materijale;
 • Sadrže klevete, vređaju;
 • Povređuju pravo intelektualne svojine.

Sprečavanje pristupa

Saglasni ste da firma Naturalsdr d.o.o. po svom sopstvenom nahođenju, može obustaviti Vaš pristup ili korišćenje ovog sajta, u bilo koje vreme i iz bilo kog razloga, bez prethodnog upozorenja. Takođe, saglasni ste da ni firma Naturalsdr d.o.o. ni preduzeća sa kojima je povezana, neće biti odgovorni Vama ni bilo kom trećem licu zbog obustavljanja Vašeg pristupa ovom sajtu, ili bilo kojim informacijama ili datotekama, niti će se od njih tražiti da takve informacije ili datoteke Vama učine dostupnim nakon bilo kog takvog obustavljanja.

Promene sajta

Naturalsdr d.o.o. zadržava pravo da u bilo kom trenutku, privremeno ili trajno, u celini ili delimično, modifikuje ili ukine ovaj sajt bez prethodnog upozorenja ili ograniči dostupnost sajta određenim licima ili geografskom području. Korišćenjem sajta saglasni ste da ni naša firma, kao ni kompanije s njom u vezi, nisu odgovorne za bilo kakve izmene i Vaš nastavak korišćenja značiće da promene prihvatate.

Tačnost podataka

Naturalsdr d.o.o. nastoji da podatke/informacije objavljene na Internet prezentaciji održava tačnim i ažurnim – ali ne daje nikakve garancije niti obećanja da takve zaista i jesu, niti snosi bilo kakvu odgovornost niti posledice, direktne ili indirektne, proistekle iz pretpostavke korisnika informacija/podataka sa Internet prezentacije Naturalsdr d.o.o. da jesu. U slučaju da primetite neku nepravilnost molimo vas da nas o tome obavestite, putem kontakt forme na sajtu ili telefonom.

Opis proizvoda

Proizvodi na sajtu su originalne i robne marke predstavljene na sajtu. Svi proizvodi se nabavljaju direktno od proizvođača. Naturalsdr d.o.o. nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po kategorijama. Proizvodi su predstavljeni tekstom i prikazani fotografijom. Fotografija proizvoda koji predstavlja grupu Vam može poslužiti kao osnovna informacija o izgledu proizvoda. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda.

Komunikacija elektronskim putem

Kada posetite CENTIFOLIA.RS ili nam pošaljete email poruku, komunicirate sa nama elektronskim putem. Prihvatanjem uslova korišćenja saglasni ste ste da sa nama komunicirate elektronskim putem. Naša komunikacija prema vama će biti putem elektronske pošte (email) ili obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu.

Zaštita privatnosti korisnika

U ime NATURALSDR D.O.O.  obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni NATURALSDR D.O.O.  odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Intelektualna svojina

Sadržaj prikazan na ovom sajtu kao što su stranice, dizajnerski elementi (dugmići, ikonice i sl), tekstovi, fotografije, logotipi, audio zapisi i softver su vlasništvo NATURALSDR D.O.O.  ili njegovih dobavljača i ne mogu se koristiti bez predhodne saglasnosti NATURALSDR D.O.O. . Ukoliko za sadržaj koji se nalazi na CENTIFOLIA.RS smatrate da je vaš i da je zloupotrebljen, molimo vas da nas kontaktirate u cilju utvrđivanja intelektualne svojine. Sve informacije dostupne na internet stranama isključivo su informativnog karaktera, ne smeju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećim licima.

Vaš nalog

Ukoliko koristite CENTIFOLIA.RS, odgovorni ste za održavanje i poverljivost svog naloga i lozinki koje ste dobili prilikom registracije na sajtu. Korišćenjem CENTIFOLIA.RS sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na vašem nalogu i sa vašom lozinkom. Maloletnici mogu koristiti CENTIFOLIA.RS uz nadzor roditelja ili staratelja. NATURALSDR D.O.O.  zadržava pravo da odbije pružanja usluga, ukine nalog ili otkaže narudžbenicu ukoliko ustanovi da su prekršeni Uslovi korišćenja. Vaše podatke koje ste naveli prilikom registracije na CENTIFOLIA.RS će koristiti radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće ih koristiti u druge svrhe ili ih dostaviti trećim licima.

Komentari, komunikacija i ostali sadržaj koji ostavljaju posetioci

Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati email poruke na CENTIFOLIA.RS. Takođe NATURALSDR D.O.O.  ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, sadrže nepristojne izjave, šire mržnju i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez predhodnog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena na CENTIFOLIA.RS. Protiv takvih aktivnosti Viper može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

Način plaćanja

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Iznos za koji će račun vaše kreditne kartice biti zadužen dobija se konverzijom cene u evrima u srpski dinar prema zvaničnom kursu Narodne banke Srbije. Prilikom zaduživanja vaše platne kartice, isti iznos se konvertuje u lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost blage razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije. Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Izjava o PDV-u

PDV uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Naturalsdr d.o.o. je u sistemu PDV-a.

Opisi proizvoda

NATURALSDR D.O.O.  nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, NATURALSDR D.O.O.  ne garantuje da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Ako proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na sajtu možete ga vratiti u nekorišćenom stanju sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo vam vratiti novac.

Cene proizvoda

Sve cene prikazane na internet prodavnici su sa uračunatim 20% porezom na dodatnu vrednost (PDV).

Sve cene prikazane na našem sajtu su iskazane u valutama onih zemalja u kojoj se nalazi krajnji kupac, bez troškova transporta. Obavezujemo se da vam proizvod isporučimo po ceni o kojoj ste informisani prilikom potvrde vaše narudžbine i sve eventualne izmene cena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost vaše kupovine. Zavisno od konačne vrednosti vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu ili dodatno obračunati. Za više informacija o troškovima transporta, molimo vas pogledajte odeljak Isporuka robe.

Naturalsdr d.o.o. zadržava pravo da promenu cena pojedinih artikala iz ponude realizuje na dnevnom nivou, u cilju obezbeđivanja pogodnosti Kupcu tokom trajanja promotivnih perioda, o čemu će Kupac biti jasno i blagovremeno informisan.

Uslovi garancije

Svako kome proizvod iz nekog razloga smeta (alergija, neprijatna stanja, reakcije organizma) može proizvod u roku od 14 dana da zameni ili da zahteva povraćaj novca u visini cene proizvoda. Više u sekciji VI Pravo na povrat robe.

Izmena (ažuriranje) podataka na sajtu

NATURALSDR D.O.O. zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kojoj stranici sajta. Posetioci CENTIFOLIA.RS nemaju pravo da jednostrano menjaju uslove korišćenja, a svaka eventualna izmena je nevažeća osim u slučaju da se obe strane saglase pisanim putem.

Delimična ili potpuna neprimenjivost ili nezakonitost određene odredbe ovih Uslova korišćenja, neće uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenjiva ili nezakonita odredba će biti zamenjena drugom odgovarajućom odredbom. Saglasni ste da vaša prava i obaveze proistekle iz ovih Uslova korišćenja ne možete preneti na treća lica bez izričitog pismenog odobrenja NATURALSDR D.O.O.  .

Uslovi kupovine na internet prodavnici CENTIFOLIA.RS

CENTIFOLIA.RS je internet prodavnica koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji.

Detaljni uslovi kupovine navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što obavite kupovinu:

     I.        NARUČIVANJE

Za naručivanje proizvoda iz ponude Internet prodavnice CENTIFOLIA.RS potrebno je da ispratite sledeće korake:

 1. Registracija po želji
 2. Pronalaženje proizvoda koji želite da kupite
 3. Pregled Korpe
 4. Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke
 5. Način dostave
 6. Izbor načina plaćanja
 7. Pregled i potvrda narudžbenice

Registracija po želji
Ako želite možete se registrovati na CENTIFOLIA.RS. Registracija se obavlja samo jednom a svaki sledeći put kada posetite internet prodavnicu sistem će vas automatski prepoznati. Registracija se obavlja izborom opcije „Registracija“. Potrebno je da navedete svoju email adresu nakon čega će vam na nju biti poslata automatska poruka koja sadrži lozinku. Dalje, na prikazanoj stranici unesite lozinku i potvrdite unos klikom na odgovarajuće dugme. Otvoriće vam se početna stranica sajta, a kao potvrda uspešne registracije biće navedeno vaše ime pri vrhu svake stranice sajta.
Ukoliko želite, sa sajta se u svakom trenutku možete odjaviti izborom opcije „Odjava“. Ponovnu prijavu na sajt možete obaviti izborom opcije „Prijava“ i navođenjem svoje email adrese i dodeljene lozinke.

Napomena:Kao što je to uobičajeno na svim Internet sajtovima za registraciju je neophodno da vaš Internet browser podržava rad sa „cookies“. „Cookies“ su standardno uključeni na većini programa za pretraživanje interneta.

Pronalaženje proizvoda koje želite da kupite
Proizvodi su organizovani po kategorijama koje možete pregledati poput kataloga. Kada pronađete proizvod koji želite da naručite izaberite dugme „Stavi u korpu“. Time ste proizvod ubacili u svoju korpu (isto kao u klasičnoj prodavnici). Dalje, slobodno možete nastaviti sa pregledavanjem proizvoda a u korpu možete dodati još proizvoda.

Korpa
Kada ste završili sa stavljanjem proizvoda u korpu i želite da ih naručite, izaberite opciju „Korpa“. Na stranici korpa se prikazuju svi proizvodi koje sto da sada stavili u nju. U korpi možete navesti koliko komada jednog proizvoda želite naručite ili ako ste se predomislili u vezi nekog od njih, proizvod možete izbaciti iz korpe.
Korpa je početna tačka u kreiranju narudžbenice. Kada ste zadovoljni sadržajem svoje korpe, krenite dalje na sledeći korak.

Unos podataka o naručiocu i mestu isporuke
U ovom koraku je potrebno da navedete podatke o naručiocu i adresu gde je potrebno paket isporučiti. Podaci o naručiocu su podaci koji će biti navedeni na računu koji će vam biti poslat zajedno sa pošiljkom. Ukoliko kupujete kao fizičko lice, kao podatke o naručiocu navedite podatke iz lične karte. Ukoliko naručujete kao pravno lice (firma) navedite važeće podatke o firmi.
Podaci o mestu isporuke su podaci gde želite da pošaljemo pošiljku. Molimo vas da sve podatke navedete što preciznije kako bi vas kuriri koji uručuju pošiljke što lakše pronašli. U slučaju neispravno unetih podataka, može doći do vraćanja vaše pošiljke i sporije isporuke.

Možete da odaberete da sami dođete po naručene proizvode koji će vas u tom slučaju čekati u radnji.

Način dostave
Dalje će vam biti prikazan način na koji će vam pošiljka biti dostavljena (kurirska služba, besplatna dostava i sl.)

Izbor načina plaćanja
U ovom koraku je potrebno da izaberete kako želite da platite naručene proizvode. Internet prodavnica na adresi CENTIFOLIA.RS podržava sledeće načine plaćanja:

 • plaćanje pouzećem
 • plaćanje debitnom ili kreditnom karticom
 • virmanski (uplatnicom na šalteru banke ili pošte, nalogom za prenos ili  e-bankingom)

Pregled i potvrda narudžbenice
Na kraju, pre nego što potvrdite narudžbenicu, možete još jednom pogledati sve njene detalje: šta ste naručili, podatke o naručiocu, adresu isporuke, kako će pošiljka biti upakovana, kada će biti dostavljena, koliko iznose troškovi dostave, kolika je ukupna cena, itd.
Ukoliko se slažete sa narudžbenicom izaberite opciju „Potvrdi“ čime je ona kreirana. Automatski sa potvrdom narudžbenice na registacioni email vam se šalje pregled narudžbenice i uputstvo za plaćanje.

   II.        STATUS NARUDŽBENICE

Stranica „Vaš nalog“ vam je dostupna nakon uspešne registracije. Ona je vidljiva samo vama i na njoj možete ažurirati svoje registracione podatke i pratiti statuse svojih narudžbenica. Nakon kreiranja, narudžbenice će se pojaviti na stranci „Vaš nalog“. Ovde možete ponovo pogledati sve detalje narudžbenice i preuzeti predračun. Takođe, na istoj stranici možete pratiti u kojem statusu je vaša narudžbenica, npr.: nakon kreiranja narudžbenice status će biti „čeka se uplata“, čim se registruje vaša uplata na našem računu status će biti promenjen u „u pripremi (plaćeno)“ što znači da je uplata evidentirana i da se pošiljka priprema. U trenutku predaje vaše pošiljke kurirskoj službi koja vrši dostavu, status pošiljke će biti promenjen u „poslato“. To znači da će vam sutradan kurir doneti pošiljku. Na kraju kada pošiljku primite, status će postati „uručeno“. Takođe, sve promene statusa narudžbenice je praćeno i email obaveštenjima koja ćemo vam slati na email adresu koju ste ostavili prilikom registrovanja.

  III.        PLAĆANJE

CENTIFOLIA.RS podržava sledeće načine plaćanja:

 • plaćanje debitnim ili kreditnim karticama
  Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na stranici bezbednog plaćanja izvršite plaćanje VISA, MASTER ili MAESTRO karticom. Svi detalji u vezi plaćanja biće vam automatski poslati na email nakon izvršenja plaćanja.
 • plaćanje pouzećem
  Plaćanje pouzećem podrazumeva plaćanje narudžbenice kuriru prilikom preuzimanja pošiljke. Plaćanje se vrši isključivo gotovinom. Samo, manji broj proizvoda je moguće platiti pouzećem. Ukoliko naručite nekoliko proizvoda od kojih samo jedan ima mogućnost plaćanja pouzećem, pošiljka neće moći da se plati pouzećem. Samo pošiljke u kojima se svi proizvodi mogu platiti pouzećem se mogu platiti na ovaj način.
 • uplatnicom na šalteru banke ili pošte
  Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon potvrde narudžbenice na šalteru banke ili pošte izvršite uplatu iznosa sa narudžbenice na naš račun. Svi detalji kako da popunite uplatnicu biće vam automatski poslati na email nakon što potvrdite narudžbenicu.
 • e-bankingom
  Ovaj način plaćanja podrazumeva da nakon što potvrdite svoju narudžbenicu, putem svog e-banking naloga izvršite plaćanje iznosa sa narudžbenice. Svi detalji u vezi plaćanja biće vam automatski poslati na email po vašoj potvrdi narudžbenice.

Napomena:
Ukoliko ne izvršite plaćanje po narudžbenici u roku od 7 dana od dana njenog kreiranja, ista će biti stornirana i obrisana. Nakon isteka perioda od 7 dana plaćanje po toj narudžbenici nije moguće, ali možete napraviti novu narudžbenicu i izvršiti uplatu po njoj.

  IV.        ISPORUKA ROBE

Proizvod odnosno preparat vam stiže kurirskom službom. Naturalsdr d.o.o. se obavezuje da porudžbinu preda kurirskoj službi u roku od jednog do dva radna dana, Naturalsdr d.o.o. ne snosi odgovornost za rokove isporuke nakon predaje kurirskoj službi. Ukoliko ste odabrali da robu platite pouzećem, prilikom preuzimanja plaćate otkup + poštarina koja je za Srbiju od 320 din. Ukoliko plaćate platnom karticom, poštarinu plaćate na sajtu i ne plaćate ništa kuriru prilikom dostave. Kurir će vas kontaktirati putem mobilnog telefona neposredno pre isporuke.

U slučaj kada je roba oštećena prilikom transporta, potrebno je da nam prijavite odmah na email reklamacije@centifolia.rs ili telefon 066/80-32-332 najkasnije 24 sata nakon prijema pošiljke zbog roka na reklamiciju kurirskoj službi.

Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje).

Način preuzimanja

Robu koju ste naručili putem sajta možete preuzeti na sledeće načine:

 • Na registrovanoj adresi, roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;
 • Na drugoj adresi, ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije, možete to naglasiti prilikom kreiranja narudžbine.

VAŽNA NAPOMENA: Preporučujemo vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke. Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih proizvoda. Ukoliko primetite nepravilnosti na samom proizvodu, dostavljeni proizvod vratite po kuriru. Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

   V.        REKLAMACIJA

Naše trajno uspešno poslovanje pokazatelj je, između ostalog, posebnog odnosa koji smo izgradili sa svojim potrošačima. Osnovni nam je cilj da sa vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo vam usluge u svemu prema vašim željama i potrebama. Kupac koji je u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj. Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama. Gаrantujemo povraćaj novca ili zamenu proizvoda, ukoliko se proizvod koji vam je isporučen ima očiglednih nedostataka, ili je oštećen bez krivice kurirske službe, као i u slučaju da smo vаm poslali proizvod којi nistе naručili. Reklamacije prihvatamo u roku od 24 časa od dana prijema pošiljke. U slučaju reklamacije kupac je dužan da pošiljku vrati trgovcu o svom trošku. Povraćaj novca/zamena vrši se po prijemu vraćenog proizvoda i nakon odobravanja reklamacije. Zа sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona 066/80-32-332, na e-mail: reklamacije@centifolia.rs ili putem kontakt forme na sajtu. Proveru kvaliteta poručenih proizvoda vršimo pre isporuke, а rok trajanja је istaknut na proizvodima ili na deklaracijama proizvoda. Za detaljne informacije, ispod pročitajte pravilnik o uslovima i načinu rešavanja reklamacija potrošača.

  VI.        PRAVO NA ODUSTAJANJE OD KUPOVINE, VRAĆANJE ROBE

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše prodajne internet stranice www.CENTIFOLIA.RS.rs smatra prodajom na daljinu.

U skladu sa članom 28  zakona u slučaju  prodaje na daljinu ustanovljava se pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik. Prilikom odustanka kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Odustanak od ugovora se ostvaruje podnošenjem odgovarajućeg obrasca, koji je dostupan je na našoj prodajnoj internet stranici. Obrazac treba shodno popuniti relevantnim podacima o kupcu i kupljenom proizvodu, odštampati, potpisati i vratiti poštom na sledeću adresu: NATURALSDR D.O.O., Kolarska 145, 11300 Smederevo

Ukoliko se odlučite za odustanak od ugovora, najljubaznije Vas molimo razlog odustanka navedete (nije neophodno) u obrascu za odustanak, kako bismo razlog Vašeg nezadovoljstva mogli što je pre moguće otkloniti i unaprediti  naše poslovanje u cilju zadovoljenja interesa naših kupaca.

U skladu sa članom 28.  Zakona bez odlaganja  ćemo potvrditi prijem u pisanom ili elektronskom obliku. Uz potvrdu ćemo Vam poslati i uputstvo o načinu vraćanja robe. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, troškove vraćanja proizvoda snosi kupac, osim ako prodavac izričito ne naglasi da će svojevoljno platiti troškove vraćanja robe. U uputstvu ćemo Vam dati predlog kako da nam se proizvod najefikasnije i uz najmanje troškove vrati.

Povrat robe (odgovornost prodavca za nesaobraznost robe)

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

 • Ustanovite da vam je greškom putem sajta dostavljen proizvod koji niste naručili;
 • Ustanovite da vam je greškom putem sajta pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i fakturisan i proizvod koji niste naručili ili ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine.

Imate pravo da vratite sporne proizvode, a mi ćemo vam vratiti vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po vašoj želji. Uslovi pod kojima ćemo vam omogućiti povraćaj novca na ovaj način su sledeći:

 • Roba koju nam vraćate mora biti neotpakovana i nekorišćena;
 • Od dana kada vam je roba isporučena nije proteklo više od 14 dana (računajući i neradne dane);
 • Popunili ste i poslali nam putem kontakt forme Izjavu o odustanku od kupovine na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija;
 • Naturalsdr d.o.o. je potvrdio prijem, odnosno Izjavu o odustanku od kupovine na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija;
 • Upakovali ste proizvod pre transporta na adekvatan način koji umanjuje opasnost od njegovog oštećenja tokom transporta;
 • Uz proizvod ste priložili sva dokumenta koja su vam predata prilikom isporuke (gotovinski račun, otpremnica i sl);
 • Naturalsdr d.o.o. je potvrdio prijem pošiljke koja ispunjava uslov za povraćaj novca;
 • U roku od 14 dana od prijema urednog artikla Naturalsdr d.o.o. će vam vratiti plaćeni iznos uplatom na račun koji ste naveli u Izjavi o odustanku od kupovine na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan, odnosno prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili njegova priroda, karakteristike i funkcionalnost. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Naturalsdr d.o.o. je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema izjave o odustanku.

Povrat robe (odgovornost prodavca za nesaobraznost robe)

Zakon o zaštiti potrošača isključuje pravo kupca da vrati proizvod u određenim situacijama. Imajući u vidu asortiman robe u našoj ponudi, od tih slučajeva tri mogu da budu relevantna a uskladu sa članom 37 zakona.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio prilikom preuzimanja (pouzećem), uplatom na račun ili e-bankingom, NATURALSDR D.O.O.  će povraćaj izvršiti uplatom iznosa na žiro račun kupca. Ukoliko kupac ne poseduje žiro račun povraćaj sredstava će biti izvršen uslugom PostNet slanja novca.

Važne napomene

Naturalsdr d.o.o. nije odgovoran za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite niste na odgovarajući način upakovali pre transporta. Moguće je da će nam proizvod usled toga biti dostavljen kao oštećen i nećete moći da ostvarite svoje pravo na jednostrani raskid i povraćaj novca. Molimo vas da zato na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite. U skladu sa zakonskim normama, dužni ste da snosite troškove povraćaja.

Zakon i nadležnosti

Uslovi korišćenja i upotreba ovog sajta podleže zakonima Republike Srbije, i u slučaju spora nadležni su sudovi u Smederevu uz primenu prava Republike Srbije. Ukoliko ste stanovnik druge zemlje, Uslovi korišćenja i Vaše korišćenje sajta podleže zakonima Vaše zemlje.

Pravila za programe lojalnosti, ankete, akcije i slične promocije

Sve akcije, takmičenja, programi lojalnosti i slične promocije koje budu bile dostupne preko ovog sajta biće podložne određenim pravilima koja su odvojena od ovih Uslova korišćenja. Učešćem u njima Vi ćete biti podložni tim pravilima, koja se mogu razlikovati od odredbi i uslova koji su ovde izneti.

Obaveštenja korisnika

Ako imate bilo kakva pitanja ili primedbe u vezi sa ovim sajtom, molimo da pošaljete poruku na „Kontakt” stranici.

Ograničenja

Sve usluge ne moraju biti dostupne svim licima ili na svim geografskim lokacijama. Učešće i dobijanje poklona u akciji ili sličnim promocijama ne mora biti omogućeno svim licima. Mi zadržavamo pravo da ograničimo dostupnost ovog sajta ili pružanje bilo kojih usluga bilo kom licu, geografskom području po našem izboru, u bilo koje doba, i prema našem sopstvenom nahođenju.

Izmene uslova korišćenja

Sve izmene naše izjave o uslovima korišćenja na Internet stranicama sajta www.centifolia.com biće objavljene ovde kako biste bili u potpunosti obavešteni o načinu korišćenja našeg sajta.

Hvala Vam na ukazanom poverenju.