Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.

Serum za lice: 5 saveta za maksimalni efekat

Ako ste ikada zavirili u bjuti rutine poznatih dama, sigurno ste primetili da se jedan proizvod neizostavno pojavljuje kao ključan za održavanje svežeg i mladolikog izgleda. Njegovo veličanstvo, serum za lice, pored hidratantnih krema postao je „must have“ proizvod za negu, a kako se jedan sigurno nalazi i na polici vašeg kupatila, u nastavku otkrivamo trikove koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite njegove kvalitete.

Šta je serum?

Za razliku od kreme, serumi se najčešće prave na vodenoj bazi i sadrže veliku količinu aktivnih sastojaka, koji zahvaljujući veličini svojih molekula, lako prodiru u kožu i dubinski je hrane. Zbog ove lagane teksture, koža lakše dolazi do neophodnih aktivnih komponenti, a najbolja stvar je ta što vam je za nanošenje potrebno svega nekoliko kapi.

Važno je napomenuti da serum uvek trebate birati u zavisnosti od potreba vaše kože. Sastojcima poput vitamina, antioksidanata i kiselina, moći ćete da poboljšate ten, umanjite vidljivost bora ili pora na licu, poboljšate elastičnost ili rešite bilo koji drugi problem kože lica!

Kome je namenjen?

Apsolutno svima, bez obrzira na tip i starost kože. Osetljiva koža zahteva više pažnje, tako da su hidratantni serumi idealan izbor, dok masnoj koži možete pomoći izborom seruma koji će efikasno umanjiti lučenje sebuma.

Kako bi vaša koža bila zdrava, sa što manje vidljivih bora i finih linija, važno je da sa korišćenjem seruma počnete što ranije. 

U tridesetim godinama, koža gubi dosta na elastičnosti, tako da sa njegovom upotrebom možete početi već u dvadesetima, a ukoliko ste malo kasnije otkrili ovaj proizvod, ne brinite – za serum nikada nije kasno!

Kada god počeli sa njegovim korišćenjem, efekti će svakako biti vidljivi, a mi vam u nastavku otkrivamo 5 saveta koji će vam pomoći da maksimalno iskoritite ovaj proizvod: 

1.     Ne zaboravite na temeljno čišćenje lica

Pre nanošenja seruma, neophodno je da koža bude u potpunosti čista, kako bi se otklonio višak sebuma, ostaci šminke, ali i drugih proizvodu za negu koji mogu blokirati njegovo dejstvo. Pored umivalica, prepročujemo da u svoju rutinu nege obavezno uvrstite i blagi piling za lice, koji uklanjanjem mrtvih ćelija na površini, pomaže serumu da lakše prodre u dublje slojeve kože.

2.     Vodite računa o redosledu nanošenja

Za maksimalne efekte, važno je da serum koristite pravilno, odnosno da vodite računa o redosledu korišćenja proizvoda. Nakon čišćenja, možete naneti tonik za lice, a potom serum, i tek onda hidratantnu kremu. Spomenuli smo da su molekuli seruma „laganiji“, odnosno manji od onih koji čine kreme, zbog toga je važno da serum nanesete pre, kako bi mogao nesmetano da nahrani kožu.

3.     Tapkanje i samo tapkanje

Zadržimo se još nekoliko trenutaka na temi pravilnog nanošenja seruma. Kako bi mogao lakše da prodre u kožu, serum uvek nanosite tako što ćete malu količinu proizvoda staviti na vrh prstiju, a potom ga blagim tapkanjem nagore nanositi na lice, bez trlljanja i povlačenja kože. Na ovaj način ne samo što ćete izbeći nepotrebno trošenje, već ćete omogućiti serumu da postigne maksimalni efekat.

4.     Redovna upotreba

Naneli ste serum pre dve večeri ali ste onda potpuno zaboravili na njega? Znamo da nije lako izdvojiti vreme za sebe, ali dodatnih par minuta u kupatilu mogu učiniti čuda! Samo redovnom upotrebom seruma možete postići najbolje rezultate, a ukoliko ste nestrpljivi, dobre vesti su da prve vidljive efekte korišćenja možete uočiti več nakon nekoliko nedelja upotrebe.

5.     Pronađite odgovarajuću kombinaciju proizvoda

Iako efikasan, sam serum ne može učiniti puno ukoliko i drugi proizvodi koje koristite ne odgovaraju vašem tipu kožu ili cilju koji želite da postignete. 

Takođe, vodite računa da ne preterate, odnosno da ne koristite više seruma istovremeno, jer na ovaj način možete izazvati iritacije ili poništiti efekte jednog od njih. Najsigurnija opcija je da izaberete proizvod koji ima višestruke prednosti i koji će svojim blagim formulacijama vratiti vašoj koži svežinu i blistavost. 

Centifolia u svojoj ponudi nudi 100% prirodne serume, sa aktivnim kompleksima za intenzivnu i dubinsku hidrataciju, koji su pogodni za svakodnevnu upotrebu kod svih tipova kože, čak i najosetljivije. Idealan dodatak jutarnjoj i noćnoj rutini nege, koji će pomoći da očuvate mladolik izgled kože.