Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.

Centifolia Ruža

Centifolia Ruža: Prirodna Lepota i Luksuz u Kozmetici

Centifolia ruža, poznata i kao ruža iz Provanse, kupusasta ruža ili Rose de Mai, spada u porodicu Rosaceae i predstavlja jedan od najfascinantnijih cvetova u svetu prirode. Njeno ime govori da je reč o ruži sa stotinama latica, a njene cvetove krase oblik okruglog buketa i bogatstvo tankih, isprepletenih latica.

Ova prelepa ruža raste u obliku kompaktnih i fleksibilnih grmova koji mogu dostići visinu od 1,5 do 2 metra. Njen period cvetanja je u maju, a berba se obavlja u zoru, jer tada su latice najbogatije aktivnim sastojcima. Berba se vrši svakodnevno tokom 4 do 6 nedelja, u zavisnosti od količine sunčeve svetlosti.

Poreklo Centifolia ruže

Izvorno poreklom iz Kavkaza i Irana, Centifolia ruža je nastala krajem 16. veka putem mutacije Rosa Gallica. Holandski odgajivači su kasnije pokušali unaprediti Centifolia ružu putem različitih hibridizacija, što je rezultiralo stvaranjem više od 200 različitih sorti Centifolia ruža. Kasnije se širila na jug Francuske, posebno u blizini grada Grasse-a, koji je postao poznat po ovom prelepom cvetu.

Dakle, na Azurnoj obali, između mora i sunca, kultivisan je cvet regiona Grasse, između ostalog, zbog svojih izuzetnih karakteristika. To je jedna od samo dve vrste ruža koje se uzgajaju za industriju parfema zajedno sa ružom Damaska.

Centifolia ruža se ne gaji samo u Francuskoj, već i u Maroku, gde se počela uzgajati 1941. godine. Danas je Maroko glavno područje za uzgoj ovih ruža.

Kompanija Centifolia je čak pokrenula sopstvenu organsku plantažu Centifolia ruže na svom zemljištu u Deux-Sèvres.

Centifolia Ruža u Kozmetici: Tajna Lepote

Centifolia ruža nije samo lepa na oko, već takođe poseduje svojstva koja je čine neprocenjivom u svetu kozmetike. Njena hidratantna, antioksidativna i umirujuća svojstva je čine savršenim aktivnim sastojkom za negu kože. Bilo da je u pitanju zrela koža koja zahteva posebnu pažnju ili mlađa koža koja ima svoje specifične potrebe, Centifolia ruža donosi mekoću, zdravlje i blistavost. Centifolia ruža takođe pomaže u toniranju kože i čini je svetlijom.

Putem specifičnog procesa destilacije, moguće je dobiti hidrosol Rose Centifolia za upotrebu u kozmetici. Ovaj hidrosol se može koristiti u čistom obliku prskanjem na kožu lica i vrata ili kao maska za lice umetnuta u belu ili ružičastu glinu, ili čak u domaću kozmetiku za parfemiranje formula.

Njen neponovljiv miris sa cvetnim i slatkim notama je neodoljiv, što je čini dragocenom i u svetu parfema. Miris Centifolia ruže je čaroban i nezaboravan, čineći je omiljenim izborom u svetu parfimerije.

Zaključak: Centifolia Ruža - Prirodna Lepota i Luksuz

Centifolia ruža, predstavlja jedinstvenu i izuzetno lepu cvetnu vrstu koja nas očarava svojom jednostavnom elegancijom. Ova ruža, sa svojim bujnim cvetovima oblikovanim poput čarobnog buketa, oduvek je bila inspiracija za umetnike i uzgajivače širom sveta.

Njena bogata istorija govori o njenom složenom poreklu i evoluciji. Iako je izvorno potekla iz Kavkaza i Irana, Centifolia ruža je postala najprepoznatljivija u regiji grada Grasse-a na jugu Francuske, poznatom kao prestonica parfema. Ovde se uzgaja radi svoje izuzetne arome, koja se koristi u proizvodnji najkvalitetnijih I najluksuznijih parfema.

Miris Centifolia ruže je čaroban, sa cvetnim i slatkim notama koje oduzimaju dah. Njena prirodna lepota i jedinstvena aroma čine je neprocenjivom kako u svetu parfimerije, tako i u nezi kože.

Uzbuđenje i divljenje prema Centifolia ruži traju vekovima, a ova ruža ostaje ikona prirodne lepote. Istraživanje njenih dubina otkriva nam tajne prirode, donoseći nam jedinstveno iskustvo koje dolazi iz zemlje. Neka vas miris Centifolia ruže uvek podseća na lepotu prirode i sve što ona nosi.

Eclat de Rose

Nemojte čekati, istražite čaroliju Centifolia ruže u našoj kolekciji Eclat de Rose na našem web shopu i osetite snagu prirodne lepote. Uz ovu ružu, priroda i luksuz se stapaju kako biste osećali i izgledali najbolje što možete.

Centifolia logo
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *