Besplatna isporuka za porudžbine iznad 3.000 RSD. Vreme isporuke do 3 radna dana.

5 prirodnih sastojaka za negu kože tokom zime

Naša koža, pogotovo koža lica, zahteva dodatnu negu tokom zime – niske temperature, oštri vetrovi u kombinaciji sa suvim vazduhom vrlo brzo isušuju kožu i čine da se lice peruta, gubi sjaj i pecka. Rukavice i garderoba će zaštititi naše telo, ali lice je ono koje je u velikoj meri izloženo spoljašnjim uticajima i koje najviše trpi. Grejna sezona, suv vazduh u domovima, kao i stalna zagađenja vazduha dodatno otežavaju stvar. 

Kako negovati kožu tokom zime?

Kako biste izbegli isušivanje, pucanje, iritaciju i dehidrataciju kože tokom hladnih zimskih dana, postoji nekoliko odličnih saveta koje možete primeniti:

  1.  Hidrirajte kožu iznutra – pijte dosta tečnosti (čajeva, vode, limunada). 
  2.  Nosite zaštitnu garderobu – šalove, kape i kapuljaču dok ste napolju. 
  3.  Redovno provetravajte prostor u kojem boravite.
  4.  Mažite zaštitni faktor kad god ste napolju. 
  5.  Koristite visokohidratantne proizvode prirodnog porekla.

Prednost prirodnih sastojaka za negu kože

Proizvodi prirodnog porekla za razliku od komercijalnih proizvoda nemaju u svom sastavu štetne sastojke i vrlo su blagi po kožu, te su iritacije i druge alergijske reakcije na njih gotovo nemoguće. Da ne govorimo samo koliku štetu mogu načiniti preparati koji u sebi sadrže parabene, veštačke boje, sintetičke mirise, alkohol i silikon, ne samo tokom zime, već i na dugoročne staze – studije pokazuju da sintetički mirisi mogu izazvati migrene, a paraben se često dovodi u vezu sa hormonalnim disbalansom, plodnošću pa čak i određenim tipovima karcinoma

Zato, ako želite da pružite svojoj koži maksimalan učinak uz potpuno prirodne sastojke predlažemo vam da birate proizvode koji u svom sastavu imaju neki od ovih 5 visokohranljivih, gotovo čudotvornih sastojaka:

SHEA PUTER

Shea puter je jedan od najmoćnijih sastojaka za hidrataciju i omekšavanje kože koji se dobija preradom semenki plodova istoimenog drveta. Budući da je drvo ši jedno od najotpornijih i da raste u Zapadnoj i Centralnoj Africi gde su temperature vrlo visoke, možete pretpostaviti kakve aktivne sastojke i otpornost ova biljka poseduje. 

Shea puter je izuzetno bogat vitaminima A i E koji pospešuju proizvodnju kolagena u telu a samim tim čine kožu zdravijom, elastičnijom i podmlađenom. Izuzetno je bogat esencijalnim masnim kiselinama koje hrane i hidriraju kožu, a takođe sadrži u sebi blagotvornu kiselinu koja se naziva Lupeol cinnamate za koju je dokazano da deluje protivupalno na kožu. 

Puter ima i blagi SPF faktor, te je odličan za zaštitu kože od sunca u zimskom periodu. Pogodan je za sve tipove kože (čak i masnu kožu) i vrlo je prijatnog mirisa i teksture.

 Prirodni proizvodi obogaćeni shea puterom:

JOJOBA

Moćno ulje jojobe još jedan je visokohidrirajući sastojak koji ćete pronaći u proizvodima za zimsku negu kože i to iz razloga što je ono po svojoj strukturi najsličnije ljudskom sebumu koji održava i vlaži kožu. 

Ulje jojobe dubinski prodire u kožu i podstiče njenu regeneraciju, sadrži vitamine A,D,E koji su poznati po svom protivupalnom dejstvu, a interesantna je i činjenica da u sebi sadrži velike količine joda koji sprečava širenje bakterija po koži, te deluje kao dezinfekciono sredstvo idealno za zimsku sezonu i visok nivo zagađenja u vazduhu. 

Proizvodi bogati uljem jojobe:

ARGANOVO ULJE

Ova endemska biljka raste u Maroku, a ulje se dobija od jezgra njenih plodova. Jedno je od najređih i najcenjenijih ulja na svetu.  Kao i druga ulja i arganovo ulje je izuzetno bagoto esencijalnim masnim kiselinama (95% su trigliceridi na bazi oleinske i linolne kiseline) kao i linolnom kiselinom koja omogućava pravilnu hidrataciju kože.

Arganovo ulje pronaći ćete u Centifolia Suvom ulju za kožu i kosu obogaćenom sa čak 5 dragocenih ulja!

ALOE VERA

Gel Aloe Vere poznat je po svojim umirujućim i regenerativnim svojstvima i često se koristi kod opekotina na telu. Međutim, Aloe Vera je idealan sastojak i za zimsku negu kože, budući da 

poseduje izrazita hidratantna svojstva i da dubinski hidrira i hrani kožu. Ovo je ujedno i prirodan sastojak koji u sebi sadrži veće količine salicilne kiseline koja je odličan čistač kože. 

 

Aloe Vera se vrlo brzo upija u kožu, te je intezivno obnavlja i rešava problem njenog perutanja i suvoće. Upija višak sebuma i stvara zaštitni film na koži koji je ujedno štiti od spoljašnjih uticaja i vraća joj prirodan sjaj. 

Takođe, sadrži u sebi veliku količinu cinka koji pomaže pri zarastanju rana i podstiče stvaranje kolagena, kao i vitamin B koji je idealan saveznik u borbi protiv fleka. 

Proizvodi koji sadrže organski sok aloe vere:

MASLINOVO ULJE

Ulje masline, osim u kulinarstvu, može se koristiti i u kozmetičke svrhe i to s pravim razlogom. Maslinovo ulje je izuzetno bogato vitaminom E koji ima izrazita antioksidativna svojstva i štiti kožu od oštećenja i usporava proces starenja. Vitamin E takođe štiti kožu od štetnih UV zračenja. 

Moćna kombinacija linolne, starinske, palmatinske kiseline i polifenola pruža ovom ulju neverovatno hidratantna svojstva i čini kožu mekom, elastičnom i sjajnom, a u kombinaciji sa drugim uljima predstavlja još moćniju formulaciju koja će zaštititi i negovati vašu kožu i u najhladnijem periodu.